Curtea Constituţională a respins sesizarea PNL privind votul în cazul Monicăi Ghiurco la şefia TVR

CCR a respins, miercuri, sesizarea PNL privind votul prin care a fost respinsă candidatura Monicăi Ghiurco la şefia TVR. Irina Radu rămâne la conducerea Televiziunii Publice.

11 mai 2016, 12:35
Curtea Constituţională a respins sesizarea PNL privind votul în cazul Monicăi Ghiurco la şefia TVR

PNL a sesizat CCR cu privire la neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului din aprilie, prin care se constata că Monica Ghiurco nu a obţinut suficiente voturi, pentru a ocupa funcţia de preşedinte-director general al TVR.

PNL a suţinut că numărarea voturilor exprimate pentru numirea în funcţia de Preşedinte Director General al SRTv a Monicăi Ghiurco a fost neconstituţională, susţinând că trebuia luată în considerare majoritatea simplă, şi nu majoritatea calificată, transmite Mediafax.

Sesizarea înaintată CCR, semnată de 82 de deputaţi şi 26 de senatori, viza votul din 11 aprilie.

Citeşte şi: Radu Carp: PNL sesizează CCR pentru felul în care a fost votată Irina Radu la TVR

Între timp, marţi, 10 mai, plenul reunit a validat-o pe Irina Radu la şefia TVR. Decizia plenului a fost luată după ce PSD a propus audierea acesteia la comisiile de cultură, deşi Irina Radu nu a fost susţinută de Consiliul de Administraţie al TVR, care, potrivit legii SRTV, trebuie să desemneze candidatul pentru funcţia de preşedinte-director general al postului public de televiziune.

Liberalii au anunţat că vor ataca la CCR şi decizia de marţi a Parlamentului.