Curtea de Apel a decis! Masca nu e obligatorie afară în spațiile publice! Anunţul făcut de autorităţi

Curtea de Apel București a hotărât. Insanţa spune că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală, potrivit deciziei instanței.

24 dec. 2020, 15:20
Curtea de Apel a decis! Masca nu e obligatorie afară în spațiile publice! Anunţul făcut de autorităţi

Masca nu e obligatorie afară în spațiile publice! Decizia nu este încă definitivă şi poate fi contestată. Astfel, se anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020.

Curtea de Apel a decis! Masca nu e obligatorie afară în spațiile publice! Anunţul făcut de autorităţi

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”.Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, este decizia CAB.

Procesul a fost deschis de un cetățean, Ion Minodora, nemulțumit că este nevoit să poarte mască în spațiile publice deschise.

Cine a contestat decizia în instanţă. Anunţul care i-a făcut fericiţi pe români

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa! Am câştigat procesul cu Arafat în primă instanţă. Nici nu-mi vine să cred. Instanţa a dispus că măsura obligării de a purta mască în spaţii deschise este nelegală. Soluţia poate fi atacată cu recurs în 2 zile de la comunicarea hotărârii”, a scris pe Facebook avocata Minodora Ion.

Ea a contestat în instanţă prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, iar Curtea de Apel a decis înlăturarea sintagmei „…şi deschise”.

Avocatul Iulian Urban, fost senator, îi cere noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, demiterea lui Raed Arafat, deşi şeful DSU este secretar de stat în MAI.

„Judecătorii de la Curtea De Apel Bucureşti sunt ultimii apărători ai legii, ordinii şi statului de drept din România! Dle ministru al sănătăţii Vlad Voiculescu după decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti sunteti obligat să il demiteţi din orice funcţie publică pe Raed Arafat, care a încălcat cu premeditare ordinea constituţională! Statul român este obligat să restituie românilor banii daţi pe măşti, să le restituie banii daţi pe amenzile aplicate acestora pentru nepurtarea măştilor în spatii deschise”, scrie pe Facebook Urban.

Citeşte şi: Cum scădem riscul infectării cu COVID dacă avem musafiri la masa de Crăciun. Raed Arafat: „Să deschidem geamurile, să purtăm masca și să păstrăm distanța”