Curtea de Apel Timişoara, sentinţă DEFINITIVĂ în dosarul grupării conduse de Sorin Udrea

Curtea de Apel Timișoara a dat, joi, sentința finală în dosarul de crimă organizată al grupării conduse de liderul interlop Sorin Udrea. În cazul a 16 dintre inculpați, sentința dată de Tribunalul Timiș a fost contestată atât de DIICOT, cât și de cei acuzați.

10 mart. 2016, 14:23
Curtea de Apel Timişoara, sentinţă DEFINITIVĂ în dosarul grupării conduse de Sorin Udrea

Instanța a respins apelurile inculpaților și a admis apelul DIICOT, însă pedepsele au rămas aceleași. În plus, Curtea de Apel Timișoara a dispus prelevarea de probe biologice pentru a intra în baza de date pentru Udrea, Cozma, Copoț, Secoșan și Lupșe.

Liderul grupării, Sorin Udrea, a fost condamnat la de 6 ani și opt luni de închisoare.

Potrivit pressalert.ro, aghiotantul său Cosma Viorel, cunoscut ca „Vio Blondu” şi Mocanu Stelian, zis „Steli” au primit condamnări de câte 5 ani de închisoare.

Caius Gazibara s-a ales cu o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar fratele său, Darius Gazibara – cinci luni de închisoare. Samoilă Alexandru a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Vezi: CLANUL CORDUNEANU, ani grei de închisoare UPDATE

Gavrilă Ciprian a primit o amendă penală de 6.500 lei. Lupşe Decebal a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Copoţ Florin, zis „Flo”, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Buftea Alin s-a ales cu 4 ani şi trei luni de închisoare.

Secoşan Dumitru a primit 2 ani şi nouă luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Lunea Traian şi Cenda Silviu au primit fiecare câte doi ani închisoare cu suspendare sub supraveghere. Novac Radu Alin şi Gyarmati Gelu aurămas achitaţi. Sentinţa este definitivă, cei care au primit pedepse cu executare urmând să fie încarceraţi.

Vezi: Bilanţ DIICOT pe 2015: Bunuri de peste 525 de milioane de lei indisponibilizate, 84 de rechizitorii de crimă organizată