Curtea de Conturi, control amplu la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”. „Totul este perfect!”

Curtea de Conturi a mers în control la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Inspectorii au verificat achizițiile făcute de unitatea medicală.

22 mai 2023, 23:58
Curtea de Conturi, control amplu la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”. „Totul este perfect!”

Curtea de Conturi a fost să facă verificări Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu”, iar acțiunea face parte dintr-un control mai amplu care nu vizează unitatea medicală în mod direct, ci Ministerul Sănătății.

În urma verificărilor, s-a stabilit că spitalul e impecabil din punct de vedere al managementului. Zvonurile din mass-media, legate de faptul că directorul medical prof. dr. Radu Bălănescu ar fi fost vizat de acest control, sunt false.

„Curtea de Conturi este la Ministerul Sănătății și verifică anumite lucruri legate de Ministerul Sănătății. Nu este un control către Grigore Alexandrescu neapărat, ci este un control pe anumite lucruri de la Minister”, a confirmat managerul de la „Grigore Alexandrescu”, în exclusivitate pentru EvZ.

Întrebările au fost legate de un aparat tip Computer Tomograf care a fost achiziționat, dar nu a fost pus în funcțiune.

„A fost un aparat care a fost un pic mai scump, un CT, e primul din Europa de Est, dar faptul că încă nu funcționează este treaba CNCAN-ului care trebuie să-l autorizeze, e o chestie complexă, e pentru intervenție intraoperatorie. E primul spital din România care are așa ceva. Nemaifiind antecedent, toate autorizațiile sunt mai dificile. Și durează. Dar au venit DSP-ul, CNCAN-ul, toate actele sunt în regulă, nu e nimic care să nu fie cum trebuie”, a spus directorul Alexandru Ulici pentru EvZ.

Controlul a fost prelungit cu o zi

„Azi (luni, 22 mai) s-a terminat controlul. Trebuiau să plece vineri, dar a avut o doamnă din comisie o problemă de sănătate și s-au prelungit până astăzi”, a mai explicat prof. Alexandru Ulici.