Curtea Europeană de Justiţie: TAXA AUTO din România este ILEGALĂ

TAXA AURO 2015: Săptămâna trecută, Curtea Europeană de Justiție a hotărât, din nou, că taxa de mediu/ poluare pe care statul român o încasează de la populație la înmatricularea mașinilor noi este ilegală.

01 dec. 2015, 10:43
Curtea Europeană de Justiţie: TAXA AUTO din România este ILEGALĂ

TAXA AUTO: În ultimii ani, România pierde constant astfel de procese dar autoritățile de la București nu renunță la această taxă.Prin urmare, se consumă sume foarte mari de la bugetul de stat cu aceste procese și cu birocrația aferentă. Sute de funcţionari din toată România gestionează mii de dosare cu litigii privind taxa auto.

Citeşte şi TIMBRUL DE MEDIU. Cum afli EXACT cât este taxa de poluare a unei maşini aduse din străinătate

Este o muncă inutilă pentru că în România s-a consolidat o practică judiciară care întotdeauna dă dreptate proprietarilor de autoturisme care dau statul în judecată pentru a recupera taxa încasată abuziv. În ciuda litigiilor pierdute şi a costurilor uriaşe pentru statul român, celebra taxă auto introdusă de Rovana Plumb nu a fost anulată. Taxa auto a fost modificată de câteva ori, după deciziile instanței europene, dar guvernanții nu au anulat-o.

Citeşte şi TAXA AUTO se restituie cu dobândă. Decizia, publicată deja în Monitorul Oficial. CALCULATOR ANAF TAXA AUTO

Curtea Europeană de Justiție din Luxemburg consideră că este o taxă discriminatorie și, astfel, mulți români vor putea să-și recupereze banii plătiți ilegal pentru înmatricularea mașinilor. Avocatul general al Curții susține că această taxă este o modalitate incorectă a statului român de a lua bani de la proprietarii de autoturisme.