Cutii pline cu medicamente expirate, aruncate în lacul care aprovizionează cu apă Clujul

Zeci de cutii pline cu medicamente expirate au fost găsite în lacul Tarniţa. Autorităţile au decis să oprească de urgenţă alimentarea cu apă a Clujului până la finalizarea anchetei. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru infectarea apei.

24 feb. 2021, 21:04
Cutii pline cu medicamente expirate, aruncate în lacul care aprovizionează cu apă Clujul
Cutii pline cu medicamente expirate, aruncate în lacul care aprovizionează cu apă Clujul

Cutii pline cu medicamente expirate, aruncate în lacul care aprovizionează cu apă Clujul. În lacul Tarniţa au fost găsite zeci de cutii cu medicamente experate. Reamintim că acest lac reprezintă principala sursă de apă care alimentează oraşul Cluj-Napoca.

Cutii pline cu medicamente expirate, aruncate în lacul care aprovizionează cu apă Clujul. A fost deschis dosar penal

Citeşte şi Poluarea a ajuns şi pe „acoperişul lumii”. Descoperire neaşteptată a cercetătorilor, pe muntele Everest

Aprovizionarea cu apă a orașului Cluj a fost imediat oprită iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru infectarea apei.

Specialiștii de la Apele Române au strâns nouă saci de anticoncepționale, antibiotice și vitamine, medicamente care au fost inițial lăsate în cutii la marginea drumului, iar cei mai probabil, vântul le-a dus pe malul lacului, dar și în apă, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Cel mai modern studiu vine cu rezultate alarmante: Poluarea aerului creşte semnificativ riscul de infertilitate

Cei care au descoperit cutiile pline cu medicamente expirate au fost câţiva pescari. Aceştia au anunţat imediat autorităţile. În acest caz a fost deschisă o anchetă, iar oamenii legii au deschis dosar penal pentru infectarea apei.

Potrivit directorului DSP Cluj, Mihai Moisescu, alimentarea cu apă a oraşului se face acum din Lacul Someșu-Cald. În acest moment nu există niciun risc de sănătate pentru populația din zonă, calitatea apei nefiind afectată.