Cutremur artificial sau un test nuclear

Coreea de Nord continuă activităţile nucleare, în ciuda angajamentelor luate cu privire la denuclearizarea ţării. Concret, Phenianul ar fi făcut un nou test nuclear, potrivit Administraţiei Meteorologice Coreene ce ar fi provocat un seism cu magnitudinea de 2.1.

08 mart. 2019, 11:09
Cutremur artificial sau un test nuclear

La nici două zile după ce mass – media occidentale au raportat reconstrucția de către Coreea de Nord a unei rachete de testare cu rază lungă de acţiune, Coreea Times a raportat că a fost detectat un cutremur de magnitudine 2.1.

La rândul său, Administrația Meteorologică Coreeană a informat că mişcarea telurică ar fi fost rezultatul unei „activități seismice artificiale”, provocată cel mai probabil probabil de o explozie într-o mină.    

Aceste activităţi despre care s-a aflat ar fi mai degrabă rezultatul unui nou test nuclear al Phenianului, efectuat în secret. Deja, souă dintre testările precedente efectuate de Phenian au provocat cutremure de magnitudini 2.1 şi 3.4.

Citeşte şi Phenianul a reconstruit parţial baza de testare şi lansare a rachetelor balistice

„Epicentrul măsurat a fost aproape de suprafața terestră”, a declarat o oficialitate a KMA şi a fost făcut după ce Coreea de Nord a reconstruit o parte dintr-un şantier pentru  testări de rachete cu rază lungă de acţiune în instalaţia de la Sohae.

Întrebat despre rapoartele conform cărora Coreea de Nord a început reconstruirea instalației de rachete cu rază lungă de acțiune, președintele Trump a declarat că va fi „foarte, foarte dezamăgit” dacă s-ar dovedi că astfel de teste nucleare continuă.


loading...