Cutremure succesive în România

Cutremur în Buzău. Seismul a avut o magnitudine 3.6 şi s-a produs la o adâncime de 141 km, potrivit INFP. Câteva ore mai târziu s-a produs un cutremur cu magnitudine 2.7. 

17 iun. 2015, 08:06
Cutremure succesive în România

UPDATE 2: Cutremur cu magnitudine 2.3, la o adâncime de doar 15 kilometri, tot în zona Vrancea.

UPDATE: Un nou cutremur, cu magnitudine 2.7, s-a produs miercuri în România, la o adâncime.

Un nou cutremur în România. Seismul s-a produs marţi noapte şi a avut o magnitudine de 3.6. Peste 20 de cutremure au fost înregistrate în luna iunie în România. Cel de marţi noapte, cu magnitudine 3.6, a fost unul dintre cele mai însemnate din această lună, apropiat fiind un seism de 3.4 produs în Galaţi. 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs pe 9 iunie, tot într-o marți dimineață, , în zona seismică Vrancea, județul Buzău, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

În România, cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.