CUTREMUR cu magnitudine 3.7 în Banat la mică adâncime. L-ai simţit?

Cutremur cu magnitudine de aproape 4 în vestul României, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. 

08 mai 2014, 21:33
CUTREMUR cu magnitudine 3.7 în Banat la mică adâncime. L-ai simţit?

Cutremur în Banat. Seismul a avut o magnitudine de 3.7 şi s-a produs la suprafaţă. Conform INFP, cutremurul s-a simţit în apropierea localităţilor Liebling (16 km), Timisoara (23 km), Berzovia (30 km), Lugoj (33 km),Fibis (35 km).

Cutremurul a avut loc la ora locala 22h31min07sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat la 23 km sud-est de TIMISOARA si 16 km de localitatatea LIEBLING, in judetul Timis (45,67 grade latitudine Nordica, 21,49 grade longitudine Estica).

Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de IV grade pe scara Mercalli.  Miscarea seismica a fost resimtita in mai multe localitati din judetul Timis, inclusiv la TIMISOARA, dar nu s-au inregistrat pagube.

Eram la masa, s-a miscat cu tot cu mine. Mi-am dat seama ca e cutremur. Eu stau in Giroc, si s-a simtit destul de tare“, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro un timisorean.

Lucram la calculator si am simtit cum se misca scaunul. Stau in zona Balcescu la primul nivel, dar s-a zguduit bine“, a spus un alt timisorean.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat producerea unui cutremur şi în Marea Neagră

Cutremurul a avut o magnitudine dee 2,7 pe scara Richter şi s-a produs la ora 13:13, în Marea Neagră, la o adâncime de numai 5 kilometri. Din primele informaţii, mişcarea telurică nu a produs pagube materiale şi s-a produs în apropierea oraşului bulgar Varna.

UN MARE CUTREMUR în Marea Neagră, prezis de un seismolog ucrainean. Ce spun experţii

Anul acesta, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate opt cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade. Cel mai mare dintre acestea a avut 5 grade şi s-a produs în 29 martie.