Cutremur cu magnitudine 4.1 la o adâncime de doar 10 kilometri. S-a simţit puternic, oamenii au ieşit speriaţi din case

Un cutremur cu magnitudine peste 4 a avut loc în Italia, în aproierea oraşulului Perugia şi a 130 de kilometri de Roma.

12 apr. 2018, 13:55
Cutremur cu magnitudine 4.1 la o adâncime de doar 10 kilometri. S-a simţit puternic, oamenii au ieşit speriaţi din case

Cutremur cu magniudine 4.1 în Italia. Seismul a avut loc joi după amiază şi a creat puţină panică deoarece s-a produs la o adânime foarte miă, 10 kilometri.

Un alt seism cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 9 kilometri, a avut loc şi în urmă u două zile. Mișcarea telurică a fost înregistrată de aparate la ora 5:11, informează l’Istituto nazionale di geofisica e vulcanologia (Ingv).

Cutremurul a fost resimțit în mai multe zone printre care Umbria. Oamenii s-au speriat și au ieșit imediat din case. Seismul a fost urmat de replici de intensitate mai mică. Cea mai apropiată localitate de epicentru a fost Muccia, în provincia Macerata.

În perioada august 2016 – ianuarie 2017, patru cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 6,5 s-au produs în centrul Italiei, afectând regiunile Lazio, Umbria, Marche şi Abruzzo. Seismele au produs pagube majore, au pus la pământ numeroase clădiri din oraşe şi sate şi au provocat peste 300 de decese, inclusiv moartea a 29 de persoane surprinse de o avalanşă declanşată de cutremur.