Cutremur cu magnitudine 4.4. S-a simţit şi în capitală

Un seism cu magnitudine peste 4, produs la mică adâncime, a avut loc marţi în Grecia, ţară străbătută de importante falii geologice.

30 nov. 2021, 16:35
Cutremur cu magnitudine 4.4. S-a simţit şi în capitală

Cutremur în Grecia. În ziua de 30 Noiembrie 2021, la ora 12:32:23 (ora locală a României), s-a produs în DODECANESE ISLANDS, GREECE un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4, la adâncimea de 10km.

Cutremur cu magitudinea 7.5 în Peru. Camerele video au surprins mișcarea pământului
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 131km SV de Karabaglar, 134km SV de Izmir, 167km SV de Manisa, 171km V de Aydin, 195km E de Athens, 201km E de Piraeus, 276km V de Merkezefendi, 277km SV de Balikesir, 280km V de Denizli, anunţă INFP.

În septembrie, un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter a fost înregistrat pe insula Creta, la o adâncime de 13 kilometri. Cutremurul a avut loc la 16 kilometri în larg de Heraklion, cel mai important oraş de pe insulă.

Grecia este străbătută de importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente în această regiune.

Cutremur la graniţele României. Se schimbă harta Europei, apare o nouă ţară!

Cutremur cu magnitudea 6,5 în largul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 s-a produs luni la sud-est de Honshu, cea mai mare insulă a Japoniei, conform Centrului German pentru Geoştiinţe (GFZ), informează Reuters.

Epicentrul seismului, care a avut loc la ora locală 21:41, a fost stabilit la o adâncime de 10 kilometri, a precizat GFZ.

Institutul american de geofizică (USGS), citat de agenţia Xinhua, a anunţat o magnitudine de 6,6. În urma cutremurului nu a fost emisă avertizare de tsunami, potrivit Xinhua.

Un seism cu magnitudinea 7,3 s-a produs în nordul Peru

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 s-a produs duminică în nordul Peru, a anunţat Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS), relatează AFP şi Reuters.

Specialiştii de la sistemul de avertizare pentru tsunami din Statele Unite ale Americii au precizat că nu a fost emisă o alertă de tsunami după acest cutremur de pământ.

Cutremurul a avut epicentrul la circa 40 de kilometri nord de oraşul de coastă Barranca şi s-a produs la o adâncime de peste 100 de kilometri, a precizat USGS.

 


loading...