Cutremur cu magnitudine 5.1 la o adâncime de doar 10 kilometri

Cutremurul cu magnitudinea 5,1 s-a produs joi în zona insulei Rhodos din Arhipelagul Dodecanez. Nu au fost consemnate până în prezent pagube materiale sau victime, a informat Institutul de Geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, Grecia, citat de EFE.

04 oct. 2019, 04:45
Cutremur cu magnitudine 5.1 la o adâncime de doar 10 kilometri

Un cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter s-a produs în estul insulei Rodos, joi dimineață, fără a provoca pagube materiale sau victime, potrivit Institutului Geodinamic din Atena, relatează site-ul ekathimerini.com.

Potrivit Institutului, cutremurul, al cărui epicentru a fost la 37 de kilometri est de insulă, s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Centrul Seismologic Mediteranean European a anunţat că seismul s-a produs la o adâncime de nu mai mult de doi kilometri.

Autoritățile elene au transmis că nu au primit până în prezent apeluri cu privire la victime sau alte situaţii de urgenţă asociate cutremurului. Un purtător de cuvânt al Protecţiei Civile elene a declarat pentru EFE că până în prezent nu au fost raportate pagube materiale deşi, potrivit media locale, seismul a fost resimţit destul de serios în Rodos.