Cutremur cu magnitudine 5.5 la o adâncime de doar 10 kilometri

Mai multe cutremure au avut loc duminică pe glob, anunţă INFP. Unul dintre ele s-a produs în Grecia, ţară în care se află mulţi turişti români.

14 aug. 2022, 23:14
Cutremur cu magnitudine 5.5 la o adâncime de doar 10 kilometri

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,5 grade, s-a produs in China (provincia Qinghai) in ziua de duminica, 14 august. Seismul a avut loc la ora 8h20min UTC (ora locala 16h20min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Sudul provinciei Qinghai. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Cutremur în Buzău luni dimineaţă. S-a simţit în mai multe oraşe
Nu au fost raportate pagube, deoarece seismul s-a produs intr-o zona foarte slab populata. Nu a fost singurul seism. În ziua de 14 August 2022, la ora 17:43:30 (ora locală a României), s-a produs în RAT ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.0, la adâncimea de 50km, anunţă INFP

Mai multe seisme, dintre care cinci au depăşit magnitudinea 4, s-au produs în Islanda în ultima perioadă, la scurt timp după o serie de cutremure înregistrate în weekendul trecut, a anunţat biroul naţional de meteorologie, informează agenţia DPA.

Unul dintre seisme, care s-a produs la ora 2:30 (2:30 GMT) a avut magnitudinea 5, a indicat biroul de meteorologie pe Facebook, cauza acestuia fiind mişcarea magmei sub scoarţa terestră.

Mişcările telurice au fost resimţite la Reykjavik, precum şi în alte regiuni. Anul trecut, un vulcan a erupt timp de mai multe luni pe Peninsula Reykjanes. Evenimentul a fost precedat de o serie de seisme puternice.

Au fost înregistrate pagube minore pe peninsulă şi nu au fost raportate persoane rănite. Cel mai puternic cutremur produs în ultimele zile, înregistrat duminică seara, a avut magnitudinea 5,5.

Momente de panică pe o insulă din Grecia. Un rechin uriaş apărut aproape de ţărm, mărturiile cutremurătoare ale turiştilor: „Nu am vrut să fiu următoare lui masă”
În ziua de 14 August 2022 la ora 13:47:57 (ora locală a României) s-a produs şi în Grecia un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 128km V de Patra, 297km V de Piraeus.