Cutremur cu magnitudine 5.6. Au fost trimise echipele de salvare

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat duminică provincia Fars din sudul Iranului, a anunţat postul public de televiziune iranian, citat de Reuters, informează Agerpres.

18 iul. 2021, 23:07
Cutremur cu magnitudine 5.6. Au fost trimise echipele de salvare

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a lovit duminică provincia Fars din sudul Iranului, a anunțat televiziunea de stat iraniană, preluată de Reuters.

În acest moment nu există informații imediate privind victime sau pagube înregistrate în zona în care s-a produs seismul, epicentrul fiind localizat în apropierea orașului Khesht, potrivit agenției de presă Fars.

Cutremur de peste 4 grade în România! Unde s-a resismțit

Televiziunea de stat din Iran a mai relatat că seismul, resimțit în mai multe orașe și localități din provincia Fars, s-a produs la o adâncime de 11 kilometri, la ora locală 19.00 (14.30 GMT).

Cel mai puternic cutremur din ultimele 24 de ore. Seismul s-a produs în Japonia

„Cel puțin patru echipe de salvare au fost trimise în zona lovită de cutremur, iar spitalele din orașele învecinate sunt în alertă”, a declarat un oficial local la televiziunea de stat.

Iranul, al cărui teritoriu este traversat de mai multe falii seismice, este una din ţările lumii cele mai afectate de cutremure. În 2003, un seism cu magnitudinea 6,6 în provincia Kerman a ucis 31.000 de oameni şi a devastat oraşul istoric Bam.