Cutremur cu magnitudine 5.6 în Chile

Chile face parte din aşa-numitul "Cerc de foc" al Pacificului, o zonă în care au loc frecvent cutremure şi erupţii vulcanice.

31 mart. 2023, 14:57
Cutremur cu magnitudine 5.6 în Chile

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs vineri în regiunea Antofagasta din Chile, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), transmite Reuters.

Seismul s-a produs la o adâncime de 59 de kilometri, potrivit EMSC. Regiunea Antofagasta este situată în nordul Chile.

România se pregătește pentru cel mai rău scenariu. Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre un cutremur de 8 grade: ”Trebuie să ne pregătim”
Chile face parte din aşa-numitul „Cerc de foc” al Pacificului, o zonă în care au loc frecvent cutremure şi erupţii vulcanice.

Cutremur de magnitudinea 6,1 în nordul Japoniei, în largul departamentului Aomori, resimţit pe Insula Hokkaido

Un cutremur de magnitudinea 6,1 a avut loc marţi în nordul Japoniei, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze (JMA), însă nu s-a emis nicio alertă de tsunami, relatează AFP:

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 18.19 (10.18, ora României), în largul departamentului Aomori (nord), la o adâncime de 20 de kilometri, ppotrivit JMA.

Seismul a fost resimţit pe Insula Hokkaido. Institutul american de geofizică USGS a măsurat o magnitudine de 6,2. Nicio aleră de tsunami nu a fost lansată, potrivit postului de televiziune NHK.

Un cutremur puternic a lovit Italia! Oamenii au ieşit panicaţi pe străzi, şcolile s-au închis

Presa nu a anunţat imediat pagube. Cutremurele sunt frecvente în Japonia, care se află pe Centura de Foc a Pacificului, un arc de activitate seismică intensă, care se întinde din Asia de Sud-est şi până în bazinul Oceanului Pacific.

Japonia aplică reguli de construcţie foarte stricte, pentru a se asigura că clădirile pot rezista unor cutremure puternice, şi organizează cu regularitate exerciţii de urgenţă în pregătirea unui cutremur major.