CUTREMUR cu magnitudine 5.8 miercuri seară

Un cutremur cu magnitudine aproape 6 a avut loc miercuri seară în zona Cercului de Foc din Pacific.

16 dec. 2020, 19:46
CUTREMUR cu magnitudine 5.8 miercuri seară

Cutremur cu magnitudine 5,8. Seismul  s-a produs miercuri în Papua Noua Guinee, informează Reuters care citează un anunţ al Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de circa 40 de kilometri, a precizat EMSC.

Cutremur cu magnitudine 5,8.  Potrivit agenţiei Xinhua care citează Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS), cutremurul s-a produs la ora 16:08 GMT, la 60 de kilometri vest-sud-vest de localitatea Mendi din Papua Noua Guinee, ţară insulară situată la nord de Australia.

Cutremur puternic. Magnitudinea de moment a fost 5.8

Nu au existat informaţii imediate cu privire la posibile pagube cauzate de cutremur.

Din cauza mijloacelor precare de comunicaţie din Papua Noua Guinee, dificultăţii terenului şi lipsei drumurilor, uneori durează mai multe zile pentru a se afla amploarea impactului dezastrelor naturale în arhipelag.

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, scena unei intense activităţi vulcanice şi seismice.

În februarie 2018, un seism cu magnitudinea 7,5 în centrul arhipelagului Papua Noua Guinee a făcut cel puţin 125 de morţi şi a distrus sute de clădiri.

Cutremur cu magnitudine 5,8 şi în Alaska. În ziua de 16 Decembrie 2020 la ora 07:49:36 (ora locală a României) s-a produs în SOUTH OF ALASKA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.8, la adâncimea de 50km.

Cutremur cu magnitudine 5,8  şi în Marea Norvegiei. Acesta  s-a produs in ziua de luni, 14 decembrie. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Marea Norvegiei, la cca. 600-1000 km Nord-Nord-Vest de zonele de coasta ale Norvegiei.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.