CUTREMUR cu magnitudine 6.4 în Ecuador

Cutremur puternic în Ecuador, urmat de replici puternice. 

11 iul. 2016, 04:06
CUTREMUR cu magnitudine 6.4 în Ecuador

Două cutremure puternice au avut loc duminică în Ecuador, în regiunea în care un seism a ucis aproximativ 700 de persoane în aprilie, a anunţat Institutul ecuadorian de geofizică, relatează AFP.

Potrivit autorităţilor ecuadoriene, seismele de duminică nu au declanşat o alertă de tsunami, iar imediat nu existau informaţii despre victime sau pagube.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a avut loc duminică la ora locală 21.04 (luni, 4.04, ora României) în provincia Esmeraldas, în nord-vestul ţării, la frontiera cu Columbia, a anunţat institutul într-un mesaj postat pe contul de Twitter.

Alt cutremur, care adurat mai mult timp şi cu o magnitudine de 5,9, a avut loc patru minute mai târziu, potrivit institutului.

Institutul american de geofizică USGS a evaluat la 6,4 magnitudinea primului seism. USGS a precizat că epicentul s-a situat la 41 de kilometri sud de localitatea Propicia şi la 154 de kilometri nord-vest de Quito, capitala ecuadoriană.

Provnicia se află în apropiere de Esmeraldas, o localitate devastată de cutremurul de la 18 aprilie. Acest seism, cu magnitudinea de 7,8, s-a soldat, potrivit ultimului bilanţ oficial cu aproximativ 700 de morţi şi a lăsat aproape 29.000 de oameni fără adăpost.

În luna aprilie, în urma unui cutremur de 7,8 grade, în Ecuador au murit peste 650 de persoane, iar aproximativ 16.600 au fost rănite.