CUTREMUR cu magnitudine 6.7 în China. Cel puţin patru replici seismice şi trei morţi

Cutremur în China la o adâncime de doar 10-12 kilometri, anunţă USGS. Seismul a fost urmat de cel puţin patru replici

03 iul. 2015, 03:50
CUTREMUR cu magnitudine 6.7 în China. Cel puţin patru replici seismice şi trei morţi

China a fost lovită de un cutremur puternic în această dimineaţă. Potrivit USGS, cutremurul a avut o magnitudine de 6.7 şi s-a produs la o adâncime de cel mult 12 kilometri. Un seism puternic, cu magnitudine 5.8, a avut loc şi în Insulele Andaman, care aparţin de India.

Un cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3 grade s-a produs joi, 2 iulie, in Pakistan.

Sursa foto: EMSC

Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 105 km nord-est de capitala tarii, Islamabad. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade. 

Cutremurul a fost resimtit in localitatile din apropierea epicentrului, dar si in capitala tarii. Pana la aceasta ora nu au fost transmise informatii privind eventualele pagube. Cutremurul s-a produs în apropiere de deșertul Taklamakan, vastă întindere nepopulată. În ceea ce privește autoritățile chineze, acestea au anunțat producerea unui seism cu magnitudinea 6,5.

Cel puțin trei persoane au murit în urma seismului în districtul Pishan, unde s-a aflat epicentrul, a anunțat Biroul pentru seisme al guvernului regional. Acest district, cu o denstitate a populației foarte scăzută, numără 258.000 de locuitori, dintre care marea majoritate uiguri, musulmani turcofoni.

De asemenea, potrivit autorităților regionale, seismul a avut patru replici cu o magnitudine mai mare de 4 grade.

Cutremure au loc frecvent în China, în special în provinciile Yunnan și Sichuan, regiuni muntoase situate în sud-vestul țării. În urma seismului produs în august 2014 în provincia Yunnan, cu o magnitudine de 6,1 grade, au murit 600 de oameni. În provincia Sichuan, una dintre cele mai populate din China, a avut loc un seism devastator în mai 2008, cu magnitudinea de 7,9 și soldat cu peste 80.000 de morți sau persoane date dispărute.