CUTREMUR cu magnitudine 6.8 în Japonia

CUTREMUR după cutremur în ASia. După ce Nepalul a fost lovit de un nou cutremur, cu magnitudine 7.3 - 7.4, Japonia a fost zguduită de un cutremur cu magnitudine 6.8 marţi seară. 

12 mai 2015, 22:10
CUTREMUR cu magnitudine 6.8 în Japonia

CUTREMUR cu magnitudine 6.8 în Japonia, urmat de replici puternice. Cutremurul s-a produs la 119 kilometri sud-est de oraşul Morioka, la o adâncime de 39 de kilometri.Deocamdată nu există informaţii privind victime sau pagube provocate de seism.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a anunţat că nu există pericolul producerii unui tsunami în urma cutremurului.

Litoralul din nord-estul insulei Honshu, cea mai importanta din arhipelagul japonez, a fost devastat pe data de 11 martie 2011 de un seism devastator cu magnitudinea de 9 grade, urmat de un tsunami gigant. Seismul si valul tsunami au lasat in urma 23 de mii de morti si disparuti si sute de mii de sinistrati. Catastrofa naturala a afectat grav si reactoarele centralei nucleare de la Fukushima, provocand cel mai grav accident nuclear dupa cel de la Cernobil, din 1986.