Cutremur cu magnitudine 6, s-au prăbuşit clădiri

Un seism puternic a lovit India în partea de nord, ţara cea mai lovită de pandemia de coronavirus, anunţă USGS.

28 apr. 2021, 09:57
Cutremur cu magnitudine 6, s-au prăbuşit clădiri

Un cutremur cu magnitudinea 6 a lovit nord-estul Indiei miercuri dimineaţă, a informat Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS), potrivit DPA.

Cutremurul a fost înregistrat la 10,9 kilometri nord-nord-vest de oraşul Dhekiajuli, din statul Assam, nu departe de graniţa cu Bhutan.

Cutremur în Vrancea. În ce oraşe s-a simţit

Seismul s-a produs în jurul orei 02:21 GMT, la o adâncime de 34 de kilometri, potrivit USGS. Ministrul Sănătăţii din Assam, Himanta Biswa Sarma, a postat pe Twitter fotografii în care pot fi văzute daunele suferite de clădiri după acest seism.  Pe moment nu au fost raportate victime.

Cutremur cu magnitudine 5.6 grade pe scara Richter. S-a simţit puternic

Un seism cu magnitudinea 5,9 s-a produs duminică în provincia Bushehr din sudul Iranului, unde se află o centrală nucleară, informează dpa şi Xinhua.

Potrivit autorităţilor locale, capitala provinciei Bushehr şi oraşul port Ganaveh au fost în mod special afectate de seismul de intensitate moderată. Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri.

Seismul a fost resimţit şi în oraşul Borazjan, precum şi în provinciile învecinate Fars, Kohgiluyeh şi Boyer-Ahmad şi Khuzestan.

Echipele de salvare au raportat că cinci persoane au fost rănite în urma seismului, potrivit agenţiei de ştiri ISNA. Pentru moment nu există informaţii privind eventuale pagube.

În provincia iraniană Bushehr se află o centrală nucleară, astfel încât seismele produse în această zonă sunt extrem de periculoase.

Cu toate acestea, operatorii centralei nucleare au anunţat că nu au existat daune în urma seismului pentru că centrala a fost construită pentru a rezista la cutremure, a declarat pentru ISNA autoritatea de reglementare în domeniul nuclear din Iran.

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs sâmbătă în nord-estul Japoniei, iar autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi, relatează agenţiile de presă.

Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a emis un avertisment în legătură cu producerea unui tsunami de 1 metru înălţime în prefectura Miyagi. Un prim val tsunami a lovit deja ţărmul în oraşul Ishinomaki, a anunţat postul public NHK.

Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo, aflată la 400 de km sud de epicentru.