Cutremur cu magnitudine 7.1. S-a emis avertizare de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade a lovit, joi dimineață, Insulele Kermadec din Noua Zeelandă, potrivit United States Geological Survey.

16 mart. 2023, 08:13
Cutremur cu magnitudine 7.1. S-a emis avertizare de tsunami

Cutremur cu magnitudine peste 7. Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a avertizat că un tsunami este posibil în zona aflată la o distanță de 300 km de epicentru. În prezent, nu există informații cu privire la posibile victime sau pagube.

Au fost emise avertismente de tsunami pentru regiunile de coastă pe o rază de 300 km de arcul insular subtropical din sudul Pacificului, notează agenția de știri Baha.

Sistemul american de alertă pentru tsunami a emis o avertizare la scurt timp după puternicul seism, care, potrivit US Geological Survey, au avut loc la o adâncime de 10 km.

Un nou cutremur s-a resimțit miercuri în România. Ce magnitudine a avut seismul
Noua Zeelandă, Australia și Filipine nu au fost expuse riscului unui eventual tsunami, potrivit oficialilor, iar avertizarea a fost ulterior ridicată în totalitate.

Insulele Kermadec se află la nord-est de Auckland, în Noua Zeelandă, și măsoară aproximativ 13 mile pătrate. Grupul de insule vulcanice este zguduit frecvent de cutremure, notează Daily Star.