Cutremur cu magnitudine aproape 7 pe „Cercul de foc al Pacificului”

Centrul de alertă la tsunami din Pacific a precizat într-comunicat că seismul iniţial nu a prezentat "nicio ameninţare de tsunami".

03 mart. 2024, 23:25
Cutremur cu magnitudine aproape 7 pe „Cercul de foc al Pacificului”

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în cursul nopţii de duminică spre luni în regiunea insulei izolate Macquarie din Pacificul de Sud, dar nu există nicio ameninţare de tsunami, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS), relatează AFP.

Epicentrul cutremurului, care a avut loc la orele 16.16 GMT, a fost localizat în largul coastei de sud a insulei Macquarie, la o adâncime de 10 kilometri, a precizat USGS.

Gheorghe Mărmureanu spune când să ne așteptăm la un cutremur major. Arafat vorbeşte de un cutremur cu magnitudine 8! Un sfert dintre bucureşteni ar fi afectaţi de un seism catastrofal
Cu o suprafaţă de 128 de kilometri pătraţi, insula Macquarie, care aparţine Australiei, se află la aproximativ la jumătatea distanţei dintre Noua Zeelandă şi Antarctica. Este situată la 1.500 de kilometri sud-est de insula Tasmania.

Nu are locuitori permanenţi, dar acolo se află o staţie a Diviziei antarctice australiene.

Centrul de alertă la tsunami din Pacific a precizat într-comunicat că seismul iniţial nu a prezentat „nicio ameninţare de tsunami”.

Insula Macquarie se află în apropierea unei zone vulnerabile, cu o activitate seismică intensă, numită „Cercul de foc al Pacificului”.

Explicațiile lui Gheorghe Mărmureanu despre cutremurele repetate din România. Ce ne așteaptă în 2024