Cutremur cu magnitudinea 5.7, s-a simţit în Capitală

Cutremurul subacvatic s-a produs la o adâncime de 91,4 kilometri, aproximativ la 100 de kilometri sud-vest de Denpasar, capitala turistică a insulei.

16 iul. 2019, 02:56
Cutremur cu magnitudinea 5.7, s-a simţit în Capitală

UPDATE: Un seism subacvatic produs marţi dimineaţă în largul insulei Bali din Indonezia a provocat pagube minore şi panică în rândul locuitorilor şi turiştilor, relatează Reuters.

Agenţia pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia a distribuit o fotografie cu templul Lokanatha din Denpasar a cărui zidărie a fost afectată de cutremur. Pagube minore au fost consemnate şi în alte zone ale Bali, la o şcoală, o locuinţă şi un alt templu, conform Balipost.com. De asemenea, acoperişul unei moschei din Banyuwangi, Java de Est, s-a prăbuşit parţial.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs marţi dimineaţă în largul coastelor insulei Bali din Indonezia, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), transmite dpa. Nu a fost emisă avertizare de tsunami.

Duminică, un seism puternic, cu magnitudinea 7,3, s-a produs la est de Indonezia, lovind Insulele Moluce (Insulele Mirodeniilor).

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva mii au fost evacuate după acest cutremur.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice – indo-pacifică, australiană şi euroasiatică – într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.


loading...
Partenerii noștri