Cutremur cu magnitudinea 6.1, cel puţin un mort după prăbuşirea unui acoperiş. Seismul, resimţit în mai multe ţări

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs miercuri în nord-estul Afganistanului, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), informează AFP.

31 ian. 2018, 08:41
Cutremur cu magnitudinea 6.1, cel puţin un mort după prăbuşirea unui acoperiş. Seismul, resimţit în mai multe ţări

UPDATE. Institutul american de Geofizică (USGS) a relatat că epicentrul seismului a fost în nord-estul Aganistanului, în apropierea frontierei cu Pakistan, la o adâncime de 191,2 kilometri.

O fată a murit, iar alte cinci persoane au fost rănite, după ce câteva acoperişuri s-au prăbuşit în localitatea Lasbela, aflată în provincia pakistaneză Baluchistan, a declarat Izat Nazir Baluch, un oficial din guvern.

Cutremurul a fost puternic resimţit şi în capitalele Kabul şi Islamabad, cât şi în capitala Indiei, New Delhi şi regiunea Kashmir Autorităţile nu au informat imediat cu privire la numărul victimelor din Afganistan şi India.

Cutremurul, resimţit de asemenea în India şi Pakistan, a avut loc la ora 07:07 GMT în Munţii Hindukuş, la o adâncime de 191 de kilometri, potrivit USGS.

Un copil şi-a pierdut viaţa şi nouă persoane din familia sa au fost rănite în provincia pakistaneză Belucistan, la frontiera cu Afganistanul, în urma prăbuşirii acoperişului locuinţei, a precizat o oficialitate locală.

Epicentrul seismului a fost localizat în apropiere de regiunea Jarm, la aproximativ 250 de km de capitala Kabul.

În octombrie 2015, un puternic seism cu magnitudinea de 7,5 s-a produs în aceeaşi regiune, provocând moartea a peste 380 de persoane.