Cutremur cu magnitudinea 7.3, urmat de alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a avut loc în largul coastelor statului Peru. Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 12 kilometri, potrivit institutului american de geofizică USGS.

14 ian. 2018, 10:12
Cutremur cu magnitudinea 7.3, urmat de alertă de tsunami

UPDATE: Cel puţin două persoane au murit, 20 au fost rănite şi alte 17 sunt date dispărute după prăbuşirea unei mine, potrivit Apărării Civile din Peru, în urma unui seism cu magnitudinea de 7,3, care s-a produs la 14 ianuarie 2018, în Peru, informează agenţiile de presă AFP şi Xinhua. Seismul, care a fost resimţit până în capitala ţării, Lima, s-a produs la ora locală 04.18 (09.18 GMT). Epicentrul său a fost localizat la 31 de kilometri sud-est faţă de Acari, o localitate de pe litoralul pacific, situată în regiunea Arequipa, la aproximativ 500 de kilometri sud faţă de capitala ţării, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite. Institutul de Geofizică din Peru a declarat că epicentrul seismului a fost localizat în largul coastelor peruane, la o distanţă de 56 de kilometri faţă de localitatea Lomas. Marina peruană a anunţat că nu a emis o alertă de tsunami. Centrul de alertă pentru tsunami în Pacific, al cărui sediu se află în Hawaii, a eliminat la rândul său acest risc pentru ţările din regiune. Cutremurul a fost resimţit şi în nordul statului Chile.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,3 a avut loc la sud-vest de orașul Puquio, însă în acest moment nu sunt informații despre eventualele pagube.

Cutremurul de pământ s-a produs la ora 09.18 GMT la o adâncime de 12 kilometri.

Potrivit Pacific Tsunami Warning Centre, „este posibil să apară valuri periculoase de tip tsunami în regiunile de coastă aflate la o distanţă de 300 de kilometri faţă de epicentrul seismului”.