Cutremur cu magnitudinea 7.3 în Indonezia

Un cutremur puternic, de la 7.3 pe Richter, a avut loc în Indonezia. Epicentrul a fost localizat lângă Timorul de Est.

29 dec. 2021, 22:06
Cutremur cu magnitudinea 7.3 în Indonezia

Cutremur puternic în apropiere de Indonezia. Un seism cu magnitudinea de 7,3 grade a lovit, miercuri, în jurul orei 20:25, Timorul de Est și s-a resimțit și în Australia și Indonezia.

Cutremurul s-a manifestat la 96 de km distanță de Tutuala, Timorul de Est, țară din Asia. Tot astăzi, 29 decembrie, un cutremur cu magnitudinea 5,7 a avut loc în Insula Creta, care a fost resimțit și în Egipt.

Cutremur puternic în România. Ce magnitudine a avut şi în ce oraşe s-a simţit
Autoritățile egiptene au anunțat că seismul a fost resimțit în unele orașe ale țării. Potrivit Reuters, nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale.

Potrivit United States Geological Survey, cutremurul cu magnitudinea de 7.3 a afectat Timorul de Est, Indonezia și Australia. Epicentrul a fost localizat la 93 de kilometri distanță de localitatea Tutuala. Din primele informații, seismul s-a produs la adâncimea de 166.9 kilometri adâncime. Posibilă alertă de tsunami.

Indonezia, zguduită de un cutremur de 9 pe Richter, pe 26 decembrie 2004 

Cutremurul din Oceanul Indian din 2004 a fost un seism submarin cu o magnitudine de 9,0 grade pe scara Richter desfășurat în estul Oceanului Indian pe 26 decembrie 2004 (la 00:58 UTC, sau 07:58 ora locală). Cutremurul, care a avut epicentrul în mare, aproape de coasta nordică a insulei indoneziene Sumatra, a provocat o serie de valuri tsunami care au afectat regiunile costiere ale unui număr de opt țări asiatice și care au cauzat moartea a peste 120.000 de persoane.

Acesta a fost al cincilea cel mai puternic cutremur din istoria modernă (de când sunt înregistrate cu ajutorul seismografelor).

Roi de cutremure înainte de Crăciun, 9 seisme într-o oră: „M-am simțit aruncat de pe scaun o clipă”
Cutremur cu magnitudinea de 5,6 în Creta, resimţit în oraşe din Egipt

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a înregistrat miercuri în Insula Creta, Grecia, a anunţat Institutul de Geodinamică al ţării, citat de Reuters. Nu s-au raportat imediat răniţi sau pagube.

Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) a înregistrat mai devreme seismul ca având magnitudinea de 6.1. Autorităţile egiptene, la rândul lor, au raportat că seismul a fost resimţit în unele oraşe ale ţării.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 80 km, a declarat EMSC. Potrivit Institutului de Geodinamică al Greciei, adâncimea a fost de 42,7 km