Cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe Richter. S-a produs la o adâncime de 7,9 kilometri

Un seism cu magnitudinea de 5,5 pe Richter s-a produs în Nordul Alaskăi. Epicentrul seismului a fost localizat la o distanţă de 288 de kilometri de oraşul Kotzebue, căruia i se mai spune şi Kikiktagruk şi care se află în statul Alaska.

15 oct. 2018, 07:12
Cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe Richter. S-a produs la o adâncime de 7,9 kilometri

Seismul s-a produs la o adâncime de 7,9 kilometri, în statul Alaska şi a fost considerat ca fiind un seism moderat.

Potrivit USGS, mişcarea seismică ar fi afectat mai multe teritorii din vecinătate din Alaska, între care Ishiuk, College, Fairbanks, Badger, Anadyr şi Chukotka.

USGS a revizuit ulterior, în scădere, magnitudinea seismului, la 5.3, ceea ce înseamnă că sunt posibile daune materiale provocate unor imobile şi altor structuri de acest fel. 

Cu toate acestea, populaţia din zona afectată nu este în pericol de eventuale alunecări de pământ. Seismul nu a făcut victime omeneşti, au precizat autorităţile locale, care au mai spus că deşi cutremurul a fost moderat, a fost resimţit puternic, potrivit USGS, informează presa britanică.

Serviciul de Meteorologie Naţional (NWS) a informat că nu există pericolul de a se produce vreun tsunami.

Kobuk este un oraş din statul Alaska. La recensământul din 2010, populaţia acestei regiuni îndepărtate era de 151 de persoane, mai multe decât la recensământul din 2000, la care au fost înregistrate doar 109 persoane.