Cutremur de 3,9 grade în Vrancea. Unde s-a resimțit seismul

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 a avut loc în zona seismică Vrancea, la ora locală 0:34. Anunţul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare și pentru Fizica Pământului (INCDFP).

08 mart. 2021, 08:31
Cutremur de 3,9 grade în Vrancea. Unde s-a resimțit seismul

Cutremur de 3,9 grade în zona seismicăv Vrancea, județul Buzău. Seismul s-a produs la ora locală 0:34, judeţul Buzău, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Citește și: Cutremurul din 1977 se poate repeta oricând. Câţi români ar muri în cazul unui seism similar. Ce spun seismologii de MARELE CUTREMUR

Seismul a avut loc la o adâncime de 144 de kilometri, iar intensitatea în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 66 km est de Braşov, 83 km nord-est de Ploieşti, 109 km sud de Bacău, 126 km vest de Brăila, 126 km vest de Galaţi, 136 km nord de Bucureşti.

Cutremur de 3,9 grade în Vrancea

De la începutul lunii martie, în România au avut loc cinci cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 4,1 grade pe scara Richter. În anul 2020, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter.

Directorul INFP, avertisment despre marele seism. Ce ar trebui să se întâmple în Vrancea

Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, spune când ne putem aştepta ca România să fie lovită de marele cutremur. Vrancea poate sa produca pagube pe toata suprafata teritoriului strict la cutremure de peste 7 pe Richter”, a menţionat directorul INFP, potrivit ziare.com. Constantin Ionescu a explicat în ce situaţii resimţim aceste cutremure.

Referitor la marele cutremur care ar putea provoca pagube uriaşe în România, Constantin Ionescu spune că vom avea motive de îngrijorare atunci când vor fi 30-40 de seisme într-o zi.