Cutremur de 5.1 grade – zidurile unor case s-au fisurat

Cutremurul, resimţit de locuitori nu a făcut victime, iar pagubele au fost minore, potrivit protecţiei civile.

27 iun. 2022, 16:36
Cutremur de 5.1 grade – zidurile unor case s-au fisurat

Cutremur în Algeria. Seismul s-a produs la 20:17 (19:17 GMT) la 12 km nord de Gdyel, aproximativ 20 km est de Oran, şi a fost urmat de două replici cu magnitudinea 3,2 şi 4, a precizat CRAAG.

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în Iran. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 km
Zidurile unor case s-au fisurat în oraşul Arzew, la 40 km est de Oran, conform protecţiei civile. Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune a adresat pe Twitter un mesaj de ”pace şi securitate” pentru Oran şi locuitorii săi, în urma acestui cutremur.

Cea de-a 19-a ediţie a acestei competiţii multisportive, care reuneşte 26 de ţări din bazinul mediteranean şi din Balcani, a început sâmbătă şi urmează să se încheie pe 5 iulie.

Cutremur cu magnitudine 6.1, cel mai violent din acest an: 920 de morţi la ultimul bilanţ VIDEO
Cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter care au avut loc în ultima perioadă:

2022
21 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs la nord de arhipelagul norvegian Svalbard. Seismul a avut loc la o adâncime de 2 km.
10 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs la aproximativ 200 de kilometri de Papua Noua Guinee, în Marea Bismarck. Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 10 kilometri şi nu au fost raportate pagube.
9 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zdruncinat, pentru scurt timp, clădirile din capitala Taiwanului, Taipei, nefiind semnalate pagube imediat după producerea acestuia. Epicentrul său a fost localizat în largul coastelor estice ale Taiwanului, la aproximativ jumătatea distanţei dintre provincia Hualien şi insula japoneză Yonaguni.

31 martie – Un seism cu magnitudinea 6,8 s-a produs în estul arhipelagului Noua Caledonie. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, la 279 de kilometri sud-est de localitatea Tadine din Noua Caledonie.
22 martie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în zona Dorsala Atlantică, situată între Oceanul Atlantic de Nord şi Oceanul Atlantic de Sud, la ora 16:35:08 GMT, cu epicentrul la o adâncime de 10 kilometri. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea 6,6 grade s-a produs în apropiere de oraşul Taitung din sud-estul Taiwanului, la o adâncime de 30,6 kilometri, fiind resimţit în clădirile din capitala Taipei.
16 martie 2022 – Un seism cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs în Japonia, fiind emisă o alertă de tsunami pe coasta de nord-est a ţării. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 60 de kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Fukushima. 4 persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite. Un tren de mare viteză a deraiat la nord de oraşul Fukushima, fără a produce victime, din cauza seismului care a provocat crăpături pe autostrăzi şi a răsturnat vitrinele din magazine. Seismul a afectat, în principal, prefecturile Fukushima şi Miyagi din nord-estul Japoniei.

14 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în largul insulei Java din Indonezia şi a făcut să se clatine clădirile înalte din capitala ţării, Jakarta. Locuitorii din Jakarta au fost cuprinşi de panică şi şi-au părăsit locuinţele în mare grabă, însă autorităţile locale nu au raportat victime omeneşti şi nici pagube materiale.

3 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în largul coastei de est a Taiwanului, seismul fiind resimţit în capitala Taipei. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. Cutremurul s-a produs la o adâncime mică, de 19 kilometri, iar epicentrul a fost localizat în mare, la 56 de kilometri de oraşul Hualien, pe coasta de est a insulei.