Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter în Turcia

USGS anunţă un cutremur de peste 5 în Turcia, la o adâncime de doar 10 kilometri.

06 feb. 2017, 09:57
Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter în Turcia

UPDATE: Două cutremure cu magnitudinea preliminară 5,3 s-au produs luni pe coasta Mării Egee din nordul Turciei, avariind zeci de locuinţe din cel puţin cinci sate şi rănind cel puţin cinci persoane, relatează Associated Press.

Primul seism a avut loc în mare, în largul oraşului Ayvacik, din provincia Canakkale din nord-vestul Turciei, la ora locală şi a României 6.51, au anunţat Agenţia guvernamentală pentru managementul situaţiilor de criză.

Cel de-al doilea seism a avut loc la ora locală şi a României 13.58, în Ayvacik.

Centrul de seismologie a înregistrat şi o replică seismică, ce a avut magnitudinea 4,9.

Guvernatorul de Canakkales, Orhan Tavli, a declarat că circa 90 de case au fost avariate de primul cutremur, iar cinci persoane au fost internate.

Autorităţile au trimis corturi în regiunea afectată.

Potrivit agenţiei de presă Anadolul, satele Tasagil, Tuzla, Yukari, Cam şi Gulpinar — din apropiere de Ayvacik — au fost afectate.

Curtremurele sunt obşinuite în Turcia, care se află într-o zonă cu falii active.

Cutremur în Turcia: Un seism cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineață pe costa vestică a Turciei.

Cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 10 kilometri, la 151 kilometri nord-vest de orașul Turc Izmir și la 17 kilometri nord-vest de orașul grec Mithymna.