Cutremur de 5,5 grade în zona lacului Baikal din Rusia

Un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter a avut loc, joi, în zona lacului Baikal din Rusia. Acesta s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

11 dec. 2020, 10:36
Cutremur de 5,5 grade în zona lacului Baikal din Rusia

Cutremur de 5,5 grade în Rusia.

Seismul a avut loc la ora 21:44 UTC (ora locala 5: 49min a zilei de 10 decembrie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in zona tarmului din partea sud-estica a lacului Baikal.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,5 grade.

Un alt cutremur moderat, cu magnitudinea moment de5,5 grade, s-a produs pe 21 septembrie in extremitatea sud-vestica a lacului Baikal.

Citeşte şi Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur puternic în Taiwan

Un cutremur de  6,7 grade a avut loc în nordul Taiwanului, la adâncimea de 77 de kilometri, potrivit Biroului seismologic local, citat de agenţia Reuters.

Citeşte şi INFP: Cutremur puternic vineri

Institutul american de geofizică (USGS) a transmis că seismul s-a produs în zona Yilan din Taiwan, având magnitudinea de 6,1 grade.

Seismul s-a simţit puternic în Taiwan şi s-au înregistrat daune minore la unele clădiri, potrivit Guvernului de la Taipei. Nu au fost semnalate victime.

Mai mult, traficul metroul din Taipei s-a desfăşurat normal. Potrivit Ministerului Transporturilor din Taipei, trenurile de mare viteză care fac legătura între nordul şi sudul Taiwanului au fost oprite scurt timp.

Taiwanul, care are propriul sistem de guvernare dar care face parte oficial din China, este situat pe două plăci tectonice, astfel că seismele sunt frecvente.