Cutremur de 6,5 grade în Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 pe Richter s-a produs luni în insula Noua Britanie în nord-estul arhipelagului Papua Noua Guinee, fără să fie declarată alerta de tsunami sau existența unor victime sau pagube, relatează EFE.

06 mart. 2017, 06:07
Cutremur de 6,5 grade în Papua Noua Guinee

Cutremur puternic în Papua Noua Guinee. Serviciul de prospectare geologică din SUA (UGSG) care monitorizează activitatea seismică în întreaga lume, a localizat epicentrul la o adâncime de 28 de kilometri.

Potrivit UGSG, seismul s-a produs la 33 de kilometri nord-est de Kandrian, în sud-estul insulei Noua Britanie și la 451 kilometri nord-est de Port Moresby, capitala arhipelagului.

Papua Noua Guinee se situează pe așa-numitul Cer de Foc al Pacificului o zonă cu o intensă activitate seismică și vulcanică unde au au loc anual 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

Un cutremur de 7 grade pe Richter s-a produs în 1998 în Marea Bismarck, în estul arhipelagului Papua Guinee și a provocat un val uriaș care a distrus zeci de localități și s-a soldat cu moartea a 2.200 de persoane.