Cutremur de 6,5 pe scara Richter. A fost urmat de zeci de replici puternice

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,5,  a avut loc, joi, în arhipelagul Molucelor, din estul Indoneziei, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

26 sept. 2019, 07:12
Cutremur de 6,5 pe scara Richter. A fost urmat de zeci de replici puternice

Cutremurul a avut epicentrul la 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Moluce, şi s-a produs la ora locală 8.46 (2.45, ora României), potrivit Institutului american de geofizică USGS.

Citeşte şi: Cutremur în România, al patrulea al săptămânii

Seismul a fost urmat de zeci de replici puternice, care au provocat panică în rândul locuitorilor, ce s-au refugiat în zone mai înalte.

„Dormeam cu familia mea, când, brusc, casa a început să se zguduie”, a declarat un corespondent AFP la Ambon. „Seismul a fost cu adevărat foarte puternic. Am fugit afară şi i-am văzut pe vecini făcând la fel. Toată lumea era panicată”, a completat acesta.

Citeşte şi: Seism puternic în Indonezia

Cutremurul a provocat numeroase pagube, mai multe clădire suferind avarii majore. De asemenea, a fost raportată şi o alunecare de teren.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident de motocicletă, în timp ce voia să fugă, iar altă persoană a fost dată dispărută în urma alunecării de teren.

Indonezia, un arhipelag cu 17.000 de insule şi insuliţe care s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.