Cutremur de magnitudinea 6,4 în largul nordului coastei Californiei

Într-o evaluare preliminară, USGS a anunţat că probabilitatea să existe morţi sau răniţi este slabă, dar că sunt posibile pagube materiale.

20 dec. 2022, 14:42
Cutremur de magnitudinea 6,4 în largul nordului coastei Californiei
Cutremur în SUA

Un cutremur de magnitudinea 6,4 a avut loc marţi în largul coastei de nord a Californiei, potrivit Institutului american de geofizică USGS, fără să declanşeze o alertă de tsunami, relatează AFP.

Seismul – relativ puţin profund – a avut loc la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de localitatea portuară Eureka. Într-o evaluare preliminară, USGS a anunţat că probabilitatea să existe morţi sau răniţi este slabă, dar că sunt posibile pagube materiale.

Cutremur puternic în Vrancea, în această dimineață, produs la mică adâncime. În ce zone s-a simțit

Centrul Naţional american de Alertă de Tsunami a anunţat că nu este de aşteptat niciun tsunami. California este zguduită cu regularitate de cutremure, iar seismologii avertizează că este aproape sigur că un cutremur capabil să provoace distrugeri vaste va avea loc în acest stat în următorii 30 de ani.

Cutremur cu magnitudine 5.6. Mecanismul de focar a fost de tip decrosare
În 1994, un cutremur de magnitudinea 6,7, la Northridge, la nord-vest de Los Angeles, s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi şi a cauzat pagube evaluate la zece miliarde de dolari, iar un seism de magnitudinea 6,9, la San Francisco, în 1989, s-a soldat cu 67 de morţi.