Cutremur de pământ puternic, cu magnitudinea 5,8, urmat de peste 30 de replici violente

Un seism puternic, cu magnitudinea de 5,8 a zguduit Cercul de Foc al Pacificului, în Papua Noua Guinee.  În numai 24 de ore s-au produs 32 de replici violente. 

31 ian. 2018, 18:50
Cutremur de pământ puternic, cu magnitudinea 5,8, urmat de peste 30 de replici violente

Cutremurul de 5,8 a afectat puternic o zonă aflată în apropiere de oraşul Lae, aflat la aproximativ 100 de kilometri de cel mai popilat oraş din regiune, Port Moresby, potrivit USGS. 

Seismele din Papua Noua Guinee nu provoacă, în general, pagube importante, însă USGS a avertizat că unele dintre construcţii ar putea deveni vulnerabile la asemenea seisme. Aceste construcţii sunt de două feluri, ăn funcţie de materialele folosite la construcţia locuinţelor, unele fiind construite din materiale solide, iar altele, din materiale mai puţin rezistente. Acestea din urmă sunt cele mai vulnerabile.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudinea 6.1, cel puţin un mort după prăbuşirea unui acoperiş. Seismul, resimţit în mai multe ţări

Potrivit autorităţilor, oraşul Lae are o populaţie de 76.000 de oameni, iar Bulolo, 16.000 de oameni. Aceste oraşe nu au avut de suferit în urma seismului datorită faptului că unda de şoc s-a produs la distanţă mai mare faţă de epicentrul seismului.

Cutremurul a antrenat producerea vreunui tsunami, au mai precizat autorităţile.