Cutremur de suprafaţă în Italia. Oamenii au ieşit speriaţi pe străzi, traficul feroviar a fost oprit

În urma cutremurului resimţit în provinciile Catanzaro şi Cosenza, mai multe şcoli au fost evacuate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul unor instanţe de judecată din Lamezia Terme. În una dintre sălile de judecată evacuate se desfăşura un proces al mafiei Ndrangheta.

20 ian. 2022, 15:23
Cutremur de suprafaţă în Italia. Oamenii au ieşit speriaţi pe străzi, traficul feroviar a fost oprit

Cutremur în Italia. Seismul, cu magnitudinea de 4,3 grade, s-a produs în sudul Italiei, în regiunea Calabriei, fiind simţit puternic în respectiva zonă. Mai multe clădiri au fost evacuate, iar traficul feroviar a fost oprit.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia, cutremurul de 4,3 grade a avut loc la ora locală 10.19 (11.19, ora României), în Marea Tireniană, în largul coastelor Calabriei. Cutremurul s-a produs la adâncimea de doar zece kilometri şi a fost simţit puternic în zonele Catanzaro, Vibo Valenzia şi Reggio di Calabria.

Cutremur în România cu magnitudine 3.3

„Serviciul Protecţiei Civile s-a activat imediat după cutremur şi sunt efectuate verificări în localităţile situate cel mai aproape de epicentru. Din fericire, nu au fost semnalate daune materiale semnificative sau persoane rănite. Situaţia este sub control”, a declarat Roberto Occhiuto, preşedintele regiunii Calabria, citat de cotidianul La Repubblica.

Un nou cutremur în zona Vrancea. Gheorghe Mărmureanu anunţă când vine marele seism în România

În urma cutremurului resimţit în provinciile Catanzaro şi Cosenza, mai multe şcoli au fost evacuate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul unor instanţe de judecată din Lamezia Terme, scrie calabrianews.it.

În una dintre sălile de judecată evacuate se desfăşura un proces al mafiei Ndrangheta, însă audierea a fost suspendată zeci de minute după producerea seismului.

Până la această oră, conform presei italiene, nu sunt raportate victime, ci doar pagube materiale minore.

Nu este primul cutremur de suprafaţă din Italia. În noiembrie 2019, tot de la adâncimea de 10 km ,un seism de 4,6 grade pe Richter a zguduit peninsula. În 2017, pe Insula Ischia a avut loc un cutremur de 4,3 grade care a pus la pământ mai multe clădiri.