Cutremur de suprafaţă lângă Bucureşti. Ce magnitudine a avut

Două cutremure au fost înregistrate sâmbătă în România.

10 aug. 2019, 15:05
Cutremur de suprafaţă lângă Bucureşti. Ce magnitudine a avut

Ultimul cutremur din această dimineață s-a produs sâmbătă în județul Prahova, la ora 6:38. Asta după ce cu trei ore înainteavusese loc altul, în județul Buzău. Seismul s-a resimțit și în București.

Potrivit Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cel de-al doilea cutremur s-a produs joi în județul Prahova, la ora 6.38, și a avut o magnitudine de 2,1 grade pe Scara Richter. S-a produs la adâncimea de 11 kilometri, în apropierea orașelor Câmpina (10 km), Băicoi (13 km), Slănic (16 km), Breaza de Jos (16 km) și Plopeni(19 km).

Cu doar trei ore înainte, un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter a avut loc în județul Buzău, la adâncimea de 110 kilometri. Cel mai puternic cutremur înregistrate în acest an, cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, s-a produs în 9 ianuarie, în zona seismică Vrancea. 

„Dacă avem în vedere că ultimele cutremure de peste 4 grade au fost în iunie, deci a fost o activitate mai scăzută în ultimul timp, iar acum a urmat acest cutremur de 4,4, care este un seism moderat şi, care apare destul de frecvent, o dată pe lună, deci, nu este neobişnuit. În mod normal, nu prea se resimt aceste cutremure, a fost la limita la care se poate simţi, este posibil să se se fi simţit în partea din Câmpia Română”, a declarat Mirecea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.