Cutremur de suprafaţă lângă Bucureşti, urmat de un seism în zona Vrancea

Un cutremur neobișnuit s-a produs azi-noapte, la ora 00:33, în București. Seismul a fost unul de suprafaţă şi a fost urmat de unul în zona Vrancea, cu magnitudine 3.5.

30 iul. 2019, 08:47
Cutremur de suprafaţă lângă Bucureşti, urmat de un seism în zona Vrancea

Pământul din țara noastră s-a mișcat din nou, după o pauză de doar patru zile când s-a produs un cutremur de 2,7 grade pe scara Richter în județul Vrancea. Seismul care s-a produs azi-noapte a avut epicentrul în județul Ilfov, iar undele seismice s-au simțit și în unele zone din București. Locul în care a fost înregistrat nu e singurul element neobișnuit. Specialiștii de la INCDFP au anunțat că s-a produs la o adâncime de 14 km, după cum se poate vedea în imaginea din galeria foto. Vă reamintim că aceste cutremure de suprafață sunt destul de periculoase, potrivit statisticilor oficiale.

A urmat un cutremur în Vrancea, cu magnitudine 3.5.

Întrebat dacă se pot produce cutremure mai mari de 9 grade, Gheorghe Mărmureanu a oferit un răspuns afirmativ. “Bineînțeles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat în istorie astfel de seisme. Puțină lume știe că scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilită după numărul de morți și de răniți. Acesta este criteriul. S-a observat că la un cutremur mai mare, să zicem de 7-8 grade, există mai multe victime, și tot așa”, a explicat Gheorghe Mărmureanu într-un interviu acordat la România TV în urmă cu ceva timp.