Cutremur DEVASTATOR de mică adâncime soldat cu morţi, răniţi şi clădiri prăbuşite

Un cutremur de mică adâncime care s-a produs miercuri în provincia Java Centrală, din Indonezia a provocat moartea a cel puţin trei persoane şi rănirea a cel puţin 21. Peste 300 de clădiri au fost avariate de seismul din Java Centrală a anunţat joi un reprezentant al agenţiei de administrare a dezastrelor.

19 apr. 2018, 07:08
Cutremur DEVASTATOR de mică adâncime soldat cu morţi, răniţi şi clădiri prăbuşite

Peste două mii de persoane s-au adăpostit în centre de evacuare amenajate după seism. Toate persoanele rănite au primit îngrijiri medicale la o clinică şi la un spital din provincie, au informat autorităţile locale.

Cutremurul, cu magnitudinea de 4,4, s-a produs la adâncimea de numai 4 kilometri, miercuri, la ora locală 13:28, conform informaţiilor Agenţiei de geofizică şi meteorologie.

”Cel mai puternic impact a fost în sub-districtul Kalibening din districtul Banjarnegara deoarece solul instabil a sporit riscurile”, a precizat un expert seismolog.

La ora actuală sunt 316 locuinţe, patru moschei şi clădirile a două şcoli  grav afectate, iar 2.104 persoane şi-au părăsit casele şi s-au refugiat în centrele de evacuare.

Aproape două sute de soldaţi, echipe de căutare şi salvare şi angajaţi ai agenţiei de administrare a dezastrelor participă în comun la acţiunile de intervenţie în zonele afectate, a mai spus Sutopo, care a adăugat că apa potabilă şi alimentele se numără printre nevoile imediate ale celor mai afectaţi.

Indonezia este o ţară frecvent afectată de seisme din cauza localizării sale în zona numită „Cercul de foc al Pacificului”, cea mai întinsă şi activă regiune vulcanică de pe Terra.