Cutremur în handbal! Toate jucătoarele de la Corona au fost suspendate provizoriu de FRH pentru DOPAJ

Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a anunțat că jucătoarele de la Corona Brașov, implicate în cazul de dopaj, au fost suspendate provizoriu. Pe listă sunt şi două handbaliste care nu au fost implicat în scandal, care amenință că vor da în judecată ANAD.

04 dec. 2019, 13:27
Cutremur în handbal! Toate jucătoarele de la Corona au fost suspendate provizoriu de FRH pentru DOPAJ

Comisia de Disciplină a FRH a anunțat pe site-ul federației că a suspendat provizoriu toate jucătoarele echipei din Liga Națională, suspectate că ar fi beneficiat de tratamentul cu laseroterapie intravenoasă.

Scandalul dopajului din handbalul românesc a ajuns în presa internaţională. Procurorii au deschis dosar penal

Pe lista cu sportivele suspendate se află însă și două jucătoare care nici măcar nu au călcat în clinică. Este vorba de Alicia Maria Gogârlă (16 ani), fiica fostei mari jucătoare Simona Gogîrlă, dar și extrema Andreea Chiricuță.

„Am primit acasă o notificare din partea AND. Le-am explicat că fiica mea nu a fost să facă acel tratament. Am cerut confidențialitate, nu poți să bagi sportive vinovate cu sportive nevinovate în aceeași oală. O să demonstrez că fata mea nu a făcut acel tratament, dar o să cer despăgubiri morale”, a declarat Simona Gogârlă pentru GSP.

Şoc în handbal! Trei jucătoare din naţionala feminină a României, acuzate de DOPAJ înainte de MONDIAL

Doar şapte jucătoare (Bazaliu, Hosu, Laslo, Buceschi, Bucur, Lopătaru și Nolevska) au recunoscut că au fost la clinica din Brașov pentru tratament. Celelalte au apărut în fața Comisiei de audiere de la ANAD abia miercuri.