Cutremur în Iran: Bilanţul a fost revizuit în scădere la 433 de morţi, dar situaţia este în continuare critică

Bilanțul seismului care a lovit duminică seară vestul Iranului a fost revizuit oficial la 433 de morți joi, dar situația rămâne critică în zonele sinistrate, relatează AFP.

16 nov. 2017, 16:05
Cutremur în Iran: Bilanţul a fost revizuit în scădere la 433 de morţi, dar situaţia este în continuare critică

Cutremurul s-a soldat cu 433 de morți, potrivit celui mai recent bilanț prezentat la televiziunea de stat de Behnam Saidi, purtător de cuvânt al celulei de criză formate de guvern.

Potrivit diferitelor surse oficiale citate de mai multe media iraniene, numărul persoanelor rănite în catastrofă oscilează între 7.700 și 9.400.

Toate victimele au fost înregistrate în provincia Kermanshah, frontalieră cu Irakul, țară în care seismul s-a soldat cu opt morți.

Citate de agenția Isna, autoritățile locale au anunțat că școlile, închise de luni în întreaga provincie, se vor redeschide sâmbătă, prima zi a săptămânii în Iran, cu excepția comitatelor Sar-e Pol-e Zahab, Qasr-e Shirin și Salas-e Babajani, cele mai afectate de cutremur.

În total, circa 30.000 de locuințe au fost distruse sau avariate, potrivit estimărilor oficiale, și zeci de mii de persoane sunt nevoite să locuiască în alte parte decât în casele lor.

Potrivit agenției oficiale Irna, 51.000 de corturi au fost instalate în zone sinistrate pentru a asigura cazare de urgență.

În contextul în care în țară se înmulțesc inițiativele pentru a completa ajutorul de urgență asigurat de stat, Behnam Saidi a lansat la televiziunea națională un apel pentru ca oamenii să ofere copertine de plastic.

Având în vedere previziunile de ploaie pentru zilele care urmează în zonele distruse, Saidi a spus că se teme că acoperișurile corturilor ar putea să nu fie suficient de rezistente pentru a proteja familiile din interior.