Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul din Vrancea

Val de cutremure în România în luna mai. De la începutul lunii, în România s-au produs 24 de seisme cu magnitudini între 2,1 şi 4,1. 
Filip Stan
23 mai 2024, 08:31
Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul din Vrancea

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 1:20, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la adâncimea de 113,1 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 48 km nord-vest de Buzău, 60 km vest de Focşani, 67 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 69 km est de Braşov şi 70 km nord-est de Ploieşti, scrie INCDFP.

Cutremur cu magnitudine peste 4 pe scara Richter, în zona Vrancea UPDATE

De la începutul lunii mai, în România s-au produs 24 de seisme cu magnitudini între 2,1 şi 4,1. Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs, miercuri după-amiază, în zona seismică Buzău. Mişcarea telurică a avut loc în apropierea oraşelor Sfântu Gheorghe, Focşani, Braşov, Buzău şi Ploieşti.

Un alt cutremur în Italia! Mai multe clădiri și o închisoare au fost evacuate de urgență

Seismul s-a produs miercuri, 22 mai 2024, la ora 12:53:36 în zona seismică Vrancea, Buzău, iar, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a fost vorba de un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 110.0 kilometri.

După seismul din 4 martie 1977, în România s-au mai produs 16 cutremure cu magnitudinea peste 5

În România s-au produs, după cutremurul din 4 martie 1977, un număr de 16 seisme cu magnitudinea peste 5, ultimul, de 5,3, în 25 aprilie 2020.

După cutremurul din 1977, care a avut magnitudinea 7,2 şi s-a soldat cu peste 1.500 de morţi, dintre care peste 1.400 în Bucureşti, în ţara noastră s-au înregistrat 16 cutremure cu magnitudine peste 5.

În 13 noiembrie 1981, în vecinătatea oraşului Tulcea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5,1. Un alt seism, cu magnitudinea 7,1, a avut loc la 30 august 1986, în zona seismică Vrancea.

În 30 mai 1990, tot în zona Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea 6,9, urmat, la o zi, de un alt seism, cu magnitudinea 6,4.

Două cutremure cu magnitudine peste 5 s-au petrecut în iulie 1991, unul pe 12 iulie, cu magnitudinea 5,7, în judeţul Timiş, iar celălalt pe 18 iulie, cu magnitudinea 5,5, în zona Herculane.

Pe 2 decembrie 1991, tot în judeţul Timiş s-a produs un seism cu magnitudinea 5,6. În 27 octombrie 2004, în zona Vrancea, a avut loc un seism cu magnitudinea 6, iar pe 7 mai 2008 s-a produs un cutremur cu magnitudine 5,4 în Marea Neagră.

În 6 octombrie 2013, în zona Vrancea s-a produs un seism cu magnitudinea 5,5, iar în 22 noiembrie 2014 a avut loc, în aceeaşi zonă, un seism cu magnitudinea 5,7.

În 24 septembrie 2016 a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,3 în zona seismică Vrancea, iar trei luni mai târziu, în 28 decembrie, în aceeaşi zonă s-a produs un seism cu o magnitudine identică.

În 8 februarie 2017 au avut loc trei cutremure, toate în zona Vrancea. Primul dintre ele, produs la ora 11.52, a avut magnitudinea 4,4. A fost urmat, la ora 17.08, de un seism cu magnitudinea 5 şi de un altul, la 17.14, cu magnitudinea 3,3.

În 28 octombrie 2018, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5,9. Alte două cutremure  cu magnitudine peste 5 s-au produs în 2020, în 31 ianuarie şi în 25 aprilie.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce
Capital.ro
SALARIU obligatoriu în România. S-au stabilit NOILE REGULI de la UE
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Florian Coldea, turnat de Traian Băsescu. Adrian Năstase a spus totul
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
StirileBZI
Se interzic telefoanele mobile! Unde exact se aplică în România
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Intervenții Salvamont: 25 de apeluri în 24 de ore pentru salvarea turiștilor montani
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?