Cutremur în România, joi după-amiază. Seismul de suprafață a avut loc într-o zonă neobișnuită!

Un cutremur de suprafață a avut loc, astăzi, 2 decembrie 2021, în România. Seismul a avut magnitudinea de 2,1 grade pe scara Richter și a a avut în jurul prânzului.

02 dec. 2021, 13:33
Cutremur în România, joi după-amiază. Seismul de suprafață a avut loc într-o zonă neobișnuită!

Cutremur în România, joi după-amiază. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, mișcarea seismică a avut loc joi la ora 11.32 în Transilvania, județul Cluj. Seismul a avut magnitudinea 2,1 și s-a produs la adâncimea de 2 kilometri.

Cutremur în România, joi după-amiază. Seismul de suprafață a avut loc într-o zonă neobișnuită!

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km N de Cluj-Napoca, 147km E de Oradea, 164km N de Sibiu, 168km E de Debrecen, 195km SV de Chernivtsi, 196km S de Ivano-Frankivsk, 224km NV de Brasov, 226km NE de Arad, 246km V de Bacau, 247km E de Miskolc

Seismologul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, recent,  că activitatea seismică din ultimele zile din țara noastră este benefică, dar că nu vom scăpa de marele cutremur.

Citește și: Cutremur în zona Vrancea, marţi seara. A fost al nouălea seism produs luna asta în România
 

Celebrul om de știință ne-a spus când ar putea avea loc marele seism din România. „A fost cel din 1738, apoi, la fix 100 de ani a urmat cel din 1838, ulterior cel din 1940.  Uitați-vă că cele mai mari trei cutremure au avut loc la 100 de ani. Pe lângă acestea, au mai fost și altele, cum este cel din 1802, cel mai mare posibil de la noi, cu epicentrul în Vrancea, și cu o magnitudine de 7,9 grade, care s-a simțit de la Moscova până la Cairo. Aș vrea ca următorul mare cutremur să fie foarte adânc”, a declarat seismologul.

Specialiștii spun că în decursul lunii noiembrie, în România au avut loc aproape 30 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,6 pe scara Richter. Cel mai important seism din acest an s-a produs pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Citește și: Cutremur cu magnitudine 4.2 în Vrancea