Cutremur după cutremur în România joi seară. Ce magnitudine au avut

Seismul s-a produs în zona Braşov, la o adâncime de doar 3 kilometri, dar nu s-a resimţit decât pe aparatele de măsurare.

23 sept. 2021, 20:35
Cutremur după cutremur în România joi seară. Ce magnitudine au avut

UPDATE

: Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 pe scara Richter s-a produs joi, la ora 20.41, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 101 kilometri.  Un alt cutremur s-a produs în Vrancea, joi seară. Cât de tare s-a simţit
Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Brasov (82 km), Ploieşti (95 km), Bacău (100 km), Galaţi (111 km) şi Brăila (113 km).

Seismul a avut loc la ora 20.41, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 101 kilometri.

Cutremur în România. În ziua de 23 Septembrie 2021, la ora 18:52:53 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BRASOV un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 3km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 36km E de Brasov, 64km N de Ploiesti, 119km NE de Pitesti, 121km N de Bucuresti, 133km SV de Bacau, 150km E de Sibiu, 154km V de Braila, 157km V de Galati, 185km N de Ruse, 218km SV de Iasi, anunţă INFP.

În luna septembrie, în România, s-au produs peste 15 cutremure cu magnitudini cuprinse între două şi 4,5 pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an a avut loc pe data de data de 26 mai, cu o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Cutremur în România vineri seară

Un cutremur cu magnitudinea de şase grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa în apropiere de Melbourne, în Australia, provocând daune clădirilor şi fiind resimţit în toate statele vecine, informează Reuters.

Epicentrul cutremurului s-a situat în apropierea localităţii Mansfield din statul Victoria, la aproximativ 200 km nord-est de Melbourne, la o adâncime de zece kilometri, a anunţat Geoscience Australia.

Postul de radio 3AW a postat o fotografie cu moloz pe una dintre străzile principale din Melbourne, iar locuitori din părţile de nord ale oraşului au anunţat pe reţelele sociale că au rămas fără curent electric, în timp ce alţii au informat că au fost evacuaţi din clădiri.

Earthquake rattles Melbourne

A large earthquake has rattled Melbourne and regional Victoria.The news chopper is over the city.7NEWS at 6pm | More: https://7news.link/VicQuake#7NEWS

Posted by 7NEWS Melbourne on Tuesday, September 21, 2021

Cutremurul a fost resimţit inclusiv în Adelaide, la o distanţă de 800 kilometri, dar şi la Sydney, la 900 km distanţă. Nu există informaţii despre pagube sau răniţi în afara oraşului Melbourne.

Peste jumătate din cele 25 de milioane de locuitori ai Australiei trăiesc în sud-estul ţării, într-un perimetru ce cuprinde oraşele Adelaide, Melbourne şi Sydney.

Primarul din Mansfield, Mark Holcombe, a declarat că în momentul producerii seismului se afla în biroul său de la fermă, de unde a a fugit afară.

Cutremur puternic în Australia. Mai multe clădiri au fost avariate, un spital a fost evacuat VIDEO
„Am mai trecut prin cutremure în străinătate şi mi s-a părut că a durat mai mult decât am experimentat înainte”, a declarat Holcombe pentru ABC.

„Un alt lucru care m-a surprins a fost cât de zgomotos a fost. Un huruit ca şi cum a trecut un camion mare”.

Primarul a spus că nu ştie despre vreo pagubă gravă în apropierea epicentrului cutremurului, deşi unii locuitori au raportat probleme cu telecomunicaţiile.

Nu a fost emisă nici o ameninţare de tsunami pentru continentul australian, insule sau teritorii, potrivit unui comunicat al Biroului australian de meteorologie.


loading...