Cutremur în România, marți seară. Ce intensitate a avut seismul

Un cutremur a avut loc, marți, 12 octombrie, în România. Seismul s-a manifestat la ora 17.48, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, şi a zguduit zona Vrancea.

12 oct. 2021, 22:26
Cutremur în România, marți seară. Ce intensitate a avut seismul

Cutremur în România, marți seară. Ce intensitate a avut seismul. Un cutremur a avut loc, marți, 12 octombrie, în România. Seismul s-a manifestat la ora 17.48, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, şi a zguduit zona Vrancea.

Cutremur în România, marți seară. Ce intensitate a avut seismul

Cutremurul de marți a avut loc la ora 17:40, potrivit anunțului specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, la o adâncime de 12 km.

Cetățenii din Vrancea sunt supuși necontenit pericolelor. Cutremurul de la Vrancea, anunțat marți de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs la o adâncime de 12 km și a înregistrat o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter. Fenomenul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70km E de Brașov; 87km NE de Ploiești; 106km S de Bacău; 122km V de Galați; 122km V de Brăila; 139km N de București; 156km NE de Pitești; 184km E de Sibiu; 188km SV de Iași; 204km N de Ruse.

Tot marţi, un seism cu magnitudinea de 6,2 s-a produs în apropierea insulei grecești Creta, anunță presa internațională. Epicentrul a fost localizat la 23 de kilometri în largul coastelor sud-estice ale insulei, care încă se reface după un alt seism puternic, de la finele lui septembrie.