Cutremur în Vrancea. Unde s-a simţit

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunţă că un cutremur de 3,4 grade pe scara Richter a avut loc, luni după-amiază, în zona seismică Vracea.

15 mart. 2021, 15:37
Cutremur în Vrancea. Unde s-a simţit
Cutremur în Vrancea. Unde s-a simţit

Cutremur în Vrancea. UPDATE: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit în creştere la 3,4 pe Richter, de la 3,1 anterior, magnitudinea cutremurului produs luni după-amiaza, la ora 14:19, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un cutremur cu magnitudinea 3,1 pe Richter a avut loc luni după-amiaza, la ora locală 14:19, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Cutremur în Vrancea

Seismul a avut loc la o adâncime de 130 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 58 km est de Braşov, 70 km nord de Ploieşti, 122 km sud de Bacău şi 124 km nord de Bucureşti.

Potrivit INFP, un alt cutremur s-a produs luni la ora 10:39:56 (ora locală a României), în MOLDOVA, VASLUI. Acesta a avut o magnitudine de 2.1 pe scara Richter şi s-a produs la adâncimea de 4 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km S de Iasi, 46km NE de Bacau, 110km V de Chisinau, 153km N de Galati, 167km V de Tiraspol, 172km N de Braila, 188km NE de Brasov, 203km SE de Chernivtsi, 230km NE de Ploiesti, 253km V de Odessa.

De la începutul lunii martie, în România au avut loc cinci cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 4,1 grade pe scara Richter. În anul 2020, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 5.7. S-a simţit şi în capitală

Directorul INFP, avertisment despre marele seism. Ce ar trebui să se întâmple în Vrancea

Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, spune când ne putem aştepta ca România să fie lovită de marele cutremur. Vrancea poate sa produca pagube pe toata suprafata teritoriului strict la cutremure de peste 7 pe Richter”, a menţionat directorul INFP, potrivit ziare.com. Constantin Ionescu a explicat în ce situaţii resimţim aceste cutremure.

Referitor la marele cutremur care ar putea provoca pagube uriaşe în România, Constantin Ionescu spune că vom avea motive de îngrijorare atunci când vor fi 30-40 de seisme într-o zi.

Citeşte şi Val de cutremure sâmbătă în Noua Zeelandă