CUTREMUR ITALIA: MAE a primit patru apeluri referitoare la românii din zona afectată

Ministerul Afacerilor Extene a anunţat că acordă asistenţă consulară unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată de cutremurul din Italia şi rudelor, în urma a patru apeluri telefonice prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate.

24 aug. 2016, 12:18
CUTREMUR ITALIA: MAE a primit patru apeluri referitoare la românii din zona afectată

„Precizăm că Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, (activ 24h/24h), a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens”, potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

Cutremur cu magnitudine 6.2 în Italia: Cel puţin 38 morţi şi peste 100 de persoane dispărute, probabil prinse sub dărâmături UPDATE

De asemenea, apelurile către Ambasada României în Italia şi către Consulatul de la Bologna sunt redirecţionate la Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate în regim de permanenţă, potrivit sursei citate.

Echipa mobilă a Consulatului de la Bologna este aflată deja pe teren, iar cea a Ambasadei de la Roma este în drum spre zona afectată şi menţin legătura constantă cu autorităţile italiene pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Totodată, o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă din Centrala MAE este pregătită să se deplaseze în Italia, în cazul în care situaţia o va impune.

MAE aminteşte că potrivit informaţiilor disponibile, până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români.