Cutremur major în Taiwan. Clădiri prăbuşite şi alertă de tsunami în Japonia şi Filipine VIDEO

Un cutremur de magnitudine major a lovit, miercuri dimineața, estul Taiwanului, declanșând o serie de evenimente și alarme în regiunea respectivă și în țările vecine, printre care şi o alertă de tsunami în Okinawa, ăn sud-vestul Japoniei, și în Filipine.

03 apr. 2024, 08:09
Cutremur major în Taiwan. Clădiri prăbuşite şi alertă de tsunami în Japonia şi Filipine VIDEO
Cutremur major în Taiwan. Clădiri prăbuşite şi alertă de tsunami în Japonia şi Filipine

Cutremur major în Taiwan. Seismul a avut loc la ora locală 07:58 în largul coastei de est a Taiwanului, având o magnitudine de 7,7 conform unei revizuiri ulterioare. A fost cel mai puternic cutremur care a afectat insula în ultimii 25 de ani. Cel puțin 26 de clădiri s-au prăbușit în orașul Hualien din estul Taiwanului, iar mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături. Nouă persoane au fost rănite pe o autostradă în urma cutremurului, iar operațiunile de salvare sunt în desfășurare pentru a ajuta persoanele blocate sub dărâmături. Peste 87.000 de persoane din Taiwan au rămas fără curent electric, iar alte replici puternice s-au produs în zona afectată, transmite news.ro.

Citeşte şi: Cutremur în România, la scurt timp după seismul uriaș din Taiwan. Ce magnitudine a înregistrat

O alertă de tsunami a fost emisă în Okinawa, sud-vestul Japoniei și în Filipine. Un tsunami inițial de 30 cm a fost observat în Okinawa, iar populația a fost avertizată să se evacueze în zone mai înalte. Cutremurul a fost resimțit și în Shanghai (China), precum și în alte orașe din provincia Fujian. Până în prezent, nu au fost raportate pagube semnificative.

Agențiile de meteorologie din regiune au avertizat că este posibil să apară replici și că populația ar trebui să fie vigilentă în următoarele zile. În plus, au fost emise sfaturi pentru a preveni posibilele daune în urma cutremurului.