Cutremur MEXIC. Doi români, identificaţi de reprezentanţii Ambasadei României la Ciudad de Mexico

Un cutremur cu magnitudinea 8,2 s-a produs în sudul Mexicului într-o regiune de coastă în noaptea de joi spre vineri. Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa în Guatemala şi Mexic, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul victimelor să fie mult mai mare. La nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zonă, aceştia fiind în acest moment în siguranţă, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

08 sept. 2017, 10:04
Cutremur MEXIC. Doi români, identificaţi de reprezentanţii Ambasadei României la Ciudad de Mexico

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Mexic de faptul că în zona centrală a țării a fost inregistrat un cutremur puternic, urmat de emiterea unei alerte de tsunami pentru coasta pacifică a statelor Chiapas și Oaxaca din sud-vestul Mexicului și Guatemala.

Cetățenii români sunt sfătuiți să acorde maximă atenție anunțurilor autorităților locale. De asemenea, persoanele care au cunoștință despre cetățeni români aflați în stare de dificultate ca urmare a acestei succesiuni de seisme, fie din Mexic, fie din Guatemala, sunt rugate să contacteze Ambasada României la Mexico City pentru acordarea asistenței necesare, în coordonare cu autoritățile locale. În cazul declanșării alarmei locale (prin posturi locale de radio sau telefoane mobile), este obligatorie adăpostirea de urgență în locuri rezistente la seism sau tsunami.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Statele Unite Mexicane +525552800447 și +525552801869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: +Ź525538833072.

 „Până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zona. În urma demersurilor întreprinse de Celula de Criză a MAE, prin misiunea diplomatică, cei doi cetăţeni români au fost identificaţi, fiind în acest moment în siguranţă„, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Imagini înfiorătoare, surprinse chiar în momentul producerii seismului. Zidurile se prăbuşesc peste oameni VIDEO