CUTREMUR Nepal. Pe Everest, bilanţul a ajuns la 14 MORŢI

Paisprezece persoane au murit pe muntele Everest într-o avalanșă declanșată de cutremurul ce a devastat Nepalul sâmbătă, potrivit unui nou bilanț care ar putea crește în continuare, a declarat duminică un responsabil nepalez, citat de AFP.

26 apr. 2015, 06:32
CUTREMUR Nepal. Pe Everest, bilanţul a ajuns la 14 MORŢI

Paisprezece decese au fost confirmate până acum. Ne temem că bilanțul ar crește. Încercăm să trimitem la fața locului elicoptere„, a declarat Gyanendra Kumar Shrestha, un responsabil al departamentului de turism din Nepal.

Tabăra de bază a alpiniștilor de pe fața sudică a Everestului a fost sever afectată în urma celor două cutremure puternice, cu magnitudini de 7,8 și, respectiv, 6,7 grade, care s-au produs în dimineața zilei de sâmbătă, în munții Himalaya, la cca. 80 km nord-vest de capitala Nepalului, orașul Kathmandu, informează Asociația Română pentru Alpinism și Explorare într-un comunicat de presă.

Citeşte şi MESAJELE lui Alex Găvan, alpinistul român de pe Everest, au ajuns în presa internaţională

Peste 1.800 de morţi şi aproape 5.000 de persoane dispărute este ultimul bilanţ oficial al cutremurului devastator de 7,8 din Nepal. Zece români au fost prinşi în mijlocul dezastrului, şase turişti şi patru alpinişti. Autorităţile de la Bucureşti au luat legătura cu toţi şi s-au asigurat că sunt în regulă.

Citeşte şi BILANŢ OFICIAL: Peste 1.800 de morţi în urma cutremurului din Nepal. Cei zece români sunt în siguranţă

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 5.6 în Taiwan. Replică de 5.4 în Nepal